Zakelijk krediet afsluiten

Ben jij net een eigen bedrijf begonnen of al een tijd aan het ondernemen, dan zal je een zakelijke lening nodig hebben. Een zakelijk krediet afsluiten kan! Er zijn veel zaken waar aan moet worden gedacht als je een eigen bedrijf runt. Niet alleen een bedrijfspand moet worden gekocht en betaald, maar ook de middelen voor je onderneming. Een bedrijfsfinanciering kan daarom nogal wenselijk zijn.  

Zakelijk krediet afsluiten

Een zakelijk krediet is haast een noodzaak om het hoofd boven water te houden met jouw bedrijf in deze roerige tijden van economische onrust. Maar hoe kom je aan een zakelijke lening? Er zijn meerdere mogelijkheden om aan bedrijfskrediet te komen, maar niet alles werkt even handig. Er zijn bovendien verschillende vormen van leningen voor je onderneming. Het is daarom handig voordat je een zakelijk krediet afsluiten wil, om na te denken over wat voor bedrag je nodig hebt en waarvoor je het geld goed kunt gebruiken. Afhankelijk hiervan kun je beter bepalen wat voor zakelijk krediet het beste bij jouw situatie past. De ene ondernemer heeft een starterskrediet nodig om zijn bedrijf op te zetten en het een kans te geven, waar er andere ondernemers zijn die kapitaal nodig hebben om hun bedrijf te kunnen uitbreiden. Er bestaan namelijk verschillende leningen voor deze situaties. Een zakelijk krediet afsluiten is dus wel mogelijk, maar is sneller geregeld als je weet wat je wilt.

Zakelijk krediet afsluiten voor starters

Als beginnend ondernemer is het mogelijk om aan een starterskrediet te komen. Zo helpt de overheid beginnende ondernemers aan kredieten om hun de kans te geven een eigen bedrijf te beginnen. Een voorbeeld van zo’n starterskrediet is een microkrediet. Dit is een krediet dat kan oplopen tot maximaal 50.000 euro. Een voordeel van deze microfinanciering is dat je ook voor deze bedrijfslening in aanmerking komt als je een BKR registratie op je naam hebt staan. De rente is verder marktconform geregeld en een ander groot voordeel aan dit krediet is dat de voorwaarden een stuk minder streng zijn dan bij sommige leningen die je bijvoorbeeld bij de bank moet afsluiten. Het is namelijk ook bedoeld om mensen op weg te helpen die niet snel in aanmerking komen voor een reguliere lening, ofwel door het gebrek aan jaarcijfers wegens het net opstarten van een bedrijf ofwel door het hebben van een BKR registratie. Een zakelijk krediet afsluiten voor starters is dus eenvoudig geregeld met een microkrediet.

Zakelijk krediet afsluiten door middel voor crowdfunding

Een andere manier om aan financiering te komen is mogelijk als je een startend ondernemer bent en als je al een tijdje in het ondernemerschap zit; dit is crowdfunding. Dat houdt in dat er veel verschillende groepen samen geld inzamelen voor één doel. Jij kunt jouw onderneming als doel presenteren, waardoor het ingezamelde geld kan worden gebruikt als investering voor jouw bedrijf. Bij crowdfunding heb je een beetje zelf in de hand hoe groot de kans is dat je daadwerkelijk investeerders aantrekt. De kans is bijvoorbeeld groter wanneer je kunt laten zien dat je bedrijf echt potentie en een toekomstperspectief heeft. Ook kun je zelf de hoogte van de rente bepalen. Je biedt je dus als het ware aan als een investeringsproject. Een zakelijk krediet afsluiten kan dus op heel verschillende manieren geschieden!