Bedrijfsfinanciering starter

Een bedrijfsfinanciering starter is handig voor elke beginnende ondernemer, maar nu wel erg moeilijk te verkrijgen. Maar een zakelijk krediet kan nog wel. Banken zijn erg voorzichtig, zo niet huiverig, met het verstrekken van zakelijke leningen aan ondernemers. Dit is allemaal het gevolg van de economische crisis die sinds een aantal jaren merkbaar is in ons land. Banken worden gezien als grote geldschieters en deze willen alleen investeren als het risico erg laag is en ze vertrouwen hebben in de onderneming. Vooral met startende ondernemers is het lastig om ze als risicoloos te zien.

Bedrijfsfinanciering starter: hoe?

Het is een logische gedachte als je een bedrijfsfinanciering starter wil, om eerst naar de bank te stappen. Als ondernemer van een kleinbedrijf of ZZP’er zal je merken dat je aanvraag daar snel genegeerd wordt. Daarnaast is een bedrijfskrediet met BKR afsluiten al geen mogelijkheid bij een bank en verder is het aantonen van jaarcijfers vereist. Dit is nogal lastig als je een beginnend ondernemer bent. Zelfs als je kunt aantonen dat je onderneming veel potentie heeft, is de kans aanwezig dat je geen bedrijfsfinanciering voor starters krijgt. Het kost een bank namelijk net zoveel om grote bedrijven als kleinbedrijven van dienstverlening te voorzien. Bij grote bedrijven wordt er echter veel meer omzet gemaakt, dus is het gunstiger voor een bank om deze te voorzien in hun zakelijke behoeften.  Er zijn echter verschillende manieren om aan een zakelijke lening te komen. Het moeilijke is alleen om een goed overzicht te krijgen over de mogelijkheden die jij tot je beschikking hebt.

Bedrijfsfinanciering starter: de mogelijkheden

Er bestaan verschillende andere manieren om aan een starterskrediet te komen, afhankelijk de grootte van de zakelijke lening die jij nodig acht. De overheid kan jou helpen bij het opstarten van je bedrijf één van haar beschikbaar gestelde subsidiepotjes. Een voorbeeld hiervan is een microkrediet. Een microkrediet is een zakelijk krediet dat maximaal kan oplopen tot 50.000 euro. De rente is marktconform geregeld en de andere voordelen van een microfinanciering zijn dat je een BKR registratie op je naam mag hebben staan en dat de voorwaarden een stuk soepeler zijn dan hoe ze bij de bank geregeld zijn.

Een andere manier om aan een bedrijfsfinanciering starter te komen is crowdfunding. Dit betekent dat veel verschillende groepen samen geld inzamelen voor één gezamenlijk doel. Jij kunt jouw startende onderneming als doel promoten, waardoor er een kans is dat het ingezamelde geld geïnvesteerd wordt in jouw bedrijf.  Deze kans is des te groter als je bedrijf toekomstperspectief biedt en laat zien dat het potentie heeft. Een bijkomend voordeel van deze manier van zakelijke kredietverlening is dat jij de rente zelf kunt bepalen.

Ook kun je bedrijfsfinanciering starter zoeken op het internet. Het is steeds meer mogelijk om een zakelijk krediet aan te vragen bij online particulieren. Zij kunnen scherpere rentepercentages bieden dan een bank doet en hier kun je soms zelfs een zakelijke lening zonder kredietregistratie afsluiten. Dit zijn een paar voorbeelden van de manieren waarop jij een zakelijk krediet kunt verkrijgen. De mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering starter zijn er dus wel, als je maar goed zoekt!