Gratis bedrijfsfinanciering

Elke ondernemer wil meer kapitaal voor zijn bedrijf, maar dit is vaak moeilijk. Lees daarom over de manieren om aan gratis bedrijfsfinanciering te komen! Bedrijfskredieten of bedrijfsfinanciering voor starters is iets dat gewild is onder ondernemers maar erg moeilijk om aan te komen. Banken staan niet in de rij om te helpen, dus wat doe je dan om zakelijk geld te verkrijgen? Elke onderneming heeft immers kapitaal nodig. 

Gratis bedrijfsfinanciering: geen mogelijkheid

Ondernemers die een gratis bedrijfsfinanciering willen verkrijgen, zitten echter wel een beetje op een roze wolk. Een zakelijk krediet is in deze tijden al moeilijk genoeg, dus een gratis bedrijfsfinanciering is wel heel hoog gegrepen. ZZP’ers en ondernemers van kleinbedrijven hebben grote moeite om een zakelijke lening aan te vragen bij de bank, omdat deze voorbij gaan aan de wensen van de ondernemers. In deze tijden van de kredietcrisis hebben zowel banken en ondernemers het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Het resultaat is dat ondernemers veel behoefte hebben aan investering, zakelijke kredieten en startkapitaal en banken behoefte hebben aan klanten zonder risico. Het ondernemerschap is nu eenmaal niet zonder risico’s. Daarbij komt dat de niet erg coulante banken bovendien de voorkeur geven om zakelijke dienstverlening aan grotere bedrijven te geven. Dit is alles zorgt ervoor dat de startende ondernemer zakelijk lenen bij de bank wel kan vergeten, laat staan een gratis bedrijfsfinanciering.

Mogelijkheden voor gratis bedrijfsfinanciering

Toch zijn er mogelijkheden waarmee je als ondernemer bij een gratis bedrijfsfinanciering kunt verkrijgen, die vooral bij de overheid te verkrijgen zijn. Zo is één van de beschikbare subsidiepotjes een microkrediet. Hierbij kun je als starter een bedrijfsfinanciering zonder bank krijgen, die je net kan helpen met het opzetten van een bedrijf. Een microfinanciering kan oplopen tot 50.000 euro en de rentekosten zijn marktconform geregeld. Je betaalt dus wel enige rentekosten, maar als je onderneming een mislukking wordt, hoef je het geld niet terug te betalen zodat je niet met grote schulden komt te zitten. Zo is de druk bij de zakelijke lening toch wat minder groot.

Gratis bedrijfsfinanciering met het innovatiefonds

Als je een innovatieve ondernemer in het kleinbedrijf bent, kun je ook een beroep doen op het innovatiefonds MKB+. Kleine ondernemers met vernieuwende ideeën en die werken met innovatieve technologie kunnen een innovatiekrediet krijgen voor projecten die meer dan 150.000 euro kosten. Hiermee kan een derde worden gefinancierd. Als hierdoor je onderneming een succes wordt, stroomt het geld terug in het innovatiefonds, zodat dit opnieuw kan worden uitgekeerd aan een ander bedrijf. Als je project uiteindelijk niet lukt, wordt de financiering omgezet in een subsidie en hoef je dus tevens niets terug te betalen.

Gratis bedrijfsfinanciering met investeerders

Een andere optie voor gratis bedrijfsfinanciering is actief op zoek gaan naar investeerders. Als je een goed ondernemingsplan hebt en je bedrijf veel toekomstperspectief biedt, zijn er altijd bedrijven bereid om te investeren. Hierbij krijg je vaak niet alleen gratis bedrijfsfinanciering, maar ook kennis, kapitaal en netwerken aangeleverd. Een nadeel is dat je niet meer als enige zeggenschap hebt over je bedrijf, en dus ook de winsten moet delen. Daartegenover staat dan weer dat je ook de risico’s deelt en op deze manier kunt doorgroeien met jouw onderneming.