Bedrijfsfinanciering zonder Bank en 5 realistische gouden tips | Bedrijfsfinancieringen.INFO

Bedrijfsfinanciering zonder bank is goed te doen. Hierbij 5 realistische gouden tips om aan geld of krediet te komen voor je bedrijf, van heel snel tot midden lange termijn.

 

Bedrijfsfinanciering zonder Bank via microkrediet

Microkrediet is vooral interessant voor mensen die moeilijk aan bedrijfsfinanciering kunnen komen bij de bank.

In het vorige artikel hebben we dit uitvoerig besproken. Microkrediet is zakelijk krediet vanuit de overheid tot 50.000 euro. De rente is marktconform. Ook mensen die een negatieve kredietregistratie hebben of nog lopende leningen hebben worden bij voorbaat niet afgewezen voor deze vorm van krediet.

 

Bedrijfsfinanciering zonder Bank via starterskrediet UWV

Starterskrediet is een aantrekkelijke vorm van bedrijfsfinanciering voor mensen die vanuit een uitkering een bedrijf willen starten.

Heb je een uitkering (bijvoorbeeld door ontslag) en wil je een bedrijf starten, dan kun je via het UWV starterskrediet aanvragen. Je krijgt dan maximaal rond de 30.000 euro, verdeeld over x aantal maanden. Hiermee kun je je vaste laten betalen en eventueel zelfs een gedeelte investering in je bedrijf. Je krijgt een coach toegewezen via het UWV die je hierbij helpt. Wordt je bedrijf geen succes, dan wordt de lening kwijtgescholden.

 

Bedrijfsfinanciering zonder Bank via crowdfunding

Deze optie is vooral handig als je niet via de bank aan geld kunt komen.

Zie een eerder artikel over crowdfunding. Via deze nieuwe manieren van kredietverstrekking kun je via internet geldschieters zoeken. De rente kun je zelf bepalen, maar zal meestal rond de 9% uitkomen. Je mag maximaal 10 jaar doen over de aflossing.

Bedrijfsfinanciering zonder Bank via investeerders

Ben je starter van een innovatief bedrijf, dan kun je proberen aan bedrijfsfinanciering te komen via investeerders. Heb je een technologisch bedrijf (internet, industriële toepassing, of life sciences) dan zijn er venture capitalists die je kunt benaderen voor een kapitaalinjectie.

Investeerders zijn pas te overwegen als je ook bereid bent om een deel zeggenschap te delen: een investeerder zal alleen participeren indien deze een aandelen percentage krijgt.

 

Bedrijfsfinanciering zonder Bank via een pandhuis

Als je dringend geld nodig hebt voor je bedrijf en als de eerder genoemde opties te lang duren, dan kun je ‘old fashioned’ je materiele spullen verpanden bij een pandhuis. Je kunt tegenwoordig een breed scala aan goederen direct omzetten in cash: naast de traditionele sieraden en edelstenen kun je tegenwoordig ook computers, telefoons, tv’s maar ook auto’s en motoren en boten verpanden. Hou er echter wel rekening mee dat je minder geld zult krijgen dan wat marktconform is.

 

De conclusie: bedrijfsfinanciering zonder bank is goed mogelijk

Zekerheid in het leven bestaat niet en vooral niet als je bedrijfsfinanciering zoekt. Toch zijn er naast de bank 5 andere manieren om aan extra financiële middelen te komen. De meest snelle manier is het pandhuis. Dit levert je echter ook het minste op. De overheid biedt zeer interessante kredietvormen aan met een acceptabele rente en aflossingsconstructie. Misschien is de overheid wel iets trager dan de bank, aangezien er geen commercieel belang speelt. Tot slot heb je de optie van bedrijfsfinancieringen via investeerders. Hou er wel rekening mee dat je een stuk van je aandelen moet afstaan.