Bedrijfsfinanciering aanvragen | Bedrijfsfinancieringen.INFO

Bedrijfsfinanciering aanvragen doe je zo. Je hebt meer opties om aan bedrijfsfinanciering te komen dan je denkt! Of je nou starter bent of een ervaren MKB ondernemer, er is genoeg geld beschikbaar.

Bedrijfsfinanciering aanvragen: Vreemd vermogen

–      Persoonlijke leningen voor bedrijfsfinanciering

Ben je parttime ondernemer en zit je nog in loondienst? Je hebt dan meer financiële mogelijkheden dan je denkt!

Werken bij een werkgever heeft nog voordelen. Met je arbeidsovereenkomst – aannemende dat je geen schulden hebt – altijd vrij makkelijk een persoonlijke lening en doorlopend krediet bij een bank afsluiten.

Ter illustratie:

Stel u bent 36 jaar. U heeft een maandelijks brutosalaris van 3500 euro. U heeft maandelijks een hypotheeklast na rente aftrek van 800 euro. U heeft verder geen leningen lopen en u heeft geen BKR registraties. U kunt in dit geval met gemak 35.000 euro lenen bij een bank.

–      Bedrijfsfinanciering via de bank 

Menig ondernemer ervaart dat banken erg lastig doen bij het verkrijgen van bedrijfsfinanciering. Toch is het niet geheel onmogelijk. Een aantal factoren spelen een grote rol hierbij:

–          Wat is het doel van uw bedrijfsfinanciering?

–          Wat is de solvabiliteit van uw onderneming?

–          Wat is de liquiditeitspositie van uw onderneming?

–          Heeft u onderpand?

 –         Bedrijfsfinanciering aanvragen via de overheid

De overheid biedt een ruim pakket van subsidies en gerelateerde regelingen aan. Zie het vorige artikel.

Bedrijfsfinanciering aanvragen: Crowdfunding

–          Middels crowdfunding – niet te verwarren met crowdsourcing! – vraagt u krediet aan bij investeerders op internet. Deze vorm van bedrijfsfinanciering loopt via een online tussenpartij. Deze tussenpartij voert overeenkomsten met geïnteresseerden die via internet een lening aan jou willen geven. De financieringsbedragen zijn doorgaans lager in tegenstelling tot krediet via andere manieren: je ziet vaak dat er meerdere investeerders een klein bedrag uitlenen per bedrijf via crowdfunding. Hiermee is hun mogelijke risico lager.

Bedrijfsfinanciering aanvragen: verkoop uw aandelenkapitaal

Indien het aantrekken van vreemd vermogen nog steeds lastig blijkt, dan moet je bereid zijn om open te staan voor andere opties. De meest voor de hand liggende second best optie is dat je financiering aantrekt door een deel van je aandelenkapitaal te verkopen voor geld.

Aan wie kun je je aandelen verkopen? Lees dit in het volgende artikel.