Bedrijfsfinancieringen voor starters; iedereen kan zijn eigen zaak beginnen.

Bedrijfsfinanciering is een gevoelig punt op dit moment tijdens de crisis. Het is erg lastig om een goede financiering te regelen. Banken zijn huiverig om geld te verstrekken als gevolg van de economische recessie. Grote geldschieters willen alleen bij veel vertrouwen investeren. Aandelen worden minder snel gekocht. Maar toch blijven er volop mogelijkheden.

Manieren van bedrijf financieringen

Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen. Het is erg lastig om hier een goed overzicht van te verkrijgen. Daarom hier een opsomming van de mogelijkheden. In principe kan je via de bank een lening aanvragen als je een bedrijf wilt beginnen. Je benadert een bank, vertelt wat je van plan bent, en de bank zal als respons geven wat de mogelijkheden zijn. Weliswaar zijn deze vaak beperkt. Het is niet mogelijk wanneer je al een kredietregistratie hebt, en je moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je met jaarcijfers aan kunt tonen dat je bedrijf potentie heeft. Zelfs dan is het niet altijd mogelijk om een lening te krijgen bij de bank.

Starterskrediet zonder bank

Een andere mogelijkheid is een bedrijfsfinanciering aanvragen zonder bank. Dit kan middels de overheid, een zogenaamd microkrediet. Dit is een zakelijk krediet tot 50.000 euro met een rente volgens de marktconform. Het voordeel van deze manier van geldvoorziening is dat je een kredietregistratie mag hebben en er makkelijkere voorwaarden gelden dan bij een bank.

Bedrijfsfinanciering voor starter

Nog een manier van geldverstrekking is via crowdfunding. Crowdfunding staat voor een input van vele partijen om geld te verzamelen voor een gezamenlijk doel. Dit kan jouw startende bedrijf betreffen. Een voordeel van deze manier is dat je geld verkrijgt zonder de tussenkomst van de bank. Ook mag je zelf de rente bepalen. Wanneer je bedrijf perspectieven biedt voor vele anderen, kun je een aardig bedrag bij elkaar verzamelen om te investeren.