Bedrijfsfinanciering; zoveel bedrijven, zoveel mogelijkheden

Om een bedrijf draaiende te houden in deze roerige tijden is een goede bedrijfsfinanciering een must. Maar hoe realiseert u dat? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf van geld te voorzien. U kunt hiervoor ook andere teksten op deze site raadplegen. U kunt vergelijken en bedenken welke vorm van lening het beste bij uw wensen aansluit.

Er zijn namelijk verschillende vormen van financiering voor uw bedrijf. Om uit te zoeken wat u nodig heeft kunt u eerst zichzelf een paar vragen stellen. Waarvoor heeft u het bedrag nodig? Wilt u starten of juist uitbreiden? Lopen de zaken niet goed? Denkt u dat het haalbaar is om uw bedrijf voort te zetten wanneer u nu een bepaald bedrag hebt om te investeren? Is het antwoord op de laatste vraag ja, dan kunt u verder gaan kijken.

Bent u een starter, dan komt u voor andere leningen in aanmerking dan wanneer u bedrijf al (een aantal) jaren bestaat. Banken verstrekken bijvoorbeeld niet makkelijk leningen aan bedrijven die zich nu op de markt willen zetten. De reden hiertoe is simpelweg de slechte economische tijden waarin we nu leven. Ook banken hebben het moeilijker en kunnen ook minder risico’s nemen. Wanneer uw bedrijf al even bestaat is het belangrijk om te bedenken of het voor een bank aannemelijk is om te geld te lenen aan u. Kunt u aantonen dat het zinvol is om te investeren in uw bedrijf?

Nu u onderscheid heeft gemaakt in een lening bij de bank of elders kunt u zich verder gaat berusten op de vorm van lening. Bij een bank wijst dit zich vanzelf. Kijkt u buiten het bankwezen dan zijn er nog volop mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. U kunt een starterskrediet aanvragen, of een lease plan bedenken. Ook kunt u aandelen verkopen of door middel van crowdfunding uw financiën voorzien. Kortom, bedenk wat u nodig heeft en wat u wilt bereiken. Dan vindt u vanzelf een passende manier om aan uw geld te komen