Bedrijfsfinanciering op basis van aandelen

Wanneer u uw bedrijf wilt financieren is het mogelijk om dit te doen door investeerders aandelen te laten kopen. Zij kunnen dan op basis van geloof in de toekomst investeren in uw bedrijf en mocht uw bedrijf welvarend zijn, meeplukken van de vruchten. Een term hiervoor is private equity. Letterlijk betekent dit privaat vermogen.

Private equity voor starter

Een investering in een jong bedrijf heet Venture Capital, beter bekend als durfkapitaal. Doordat een bedrijf investeert in een nog niet lang bestaande zaak, moet het een veelbelovende toekomst hebben. De investeringen in dergelijke bedrijven worden gedaan door professionele investeringsmaatschappijen. Een ander woord hiervoor zijn participatiemaatschappijen. In ruil voor het geld wat deze investeringsmaatschappij geeft om het bedrijf bij te staan, krijgt het aandelen.

Aandelenportefeuille voor een investeringsmaatschappij

Wanneer u wilt dat een partij in uw bedrijfsfinanciering wil meedingen, dan zult u goed moeten nadenken over de strategie van uw bedrijf. Het is belangrijk dat de prticipatiemaatschappij gelooft in de toekomst van uw bedrijf, want hun doel is om de aandelen later met winst te verkopen. Er zijn in Nederland verschillende private equity investeerders. Via de site van de NVP, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen is een overzicht te vinden.

Alle bedragen zijn mogelijk als u bedrijfsfinanciering aanvraagt.

Een professionele maatschappij heeft vaak meerdere investeringsfondsen. Dit zijn fondsen van waaruit de investeringen worden gedaan. Afhankelijk van de omvang van een fonds wordt er een bedrag geïnjecteerd in uw bedrijf. Dit is mede afhankelijk van de omvang van uw bedrijf alsmede de perspectieven van uw bedrijf. Een aantal voorbeelden van grote private equity bedrijven in Nederland zijn: Alpinvest, ABN AMRO, Gilde, Parcom, en Waterland. Wellicht is deze manier van extra kracht aan uw bedrijf geven wel de remedie om uw bedrijf te voorzien van een solide vestiging.