Bedrijfsfinanciering nodig?

Op zoek naar bedrijfsfinanciering? Er zijn genoeg slimme manieren om in tijden van economische onrust aan kapitaal te komen.

Als ondernemer heb je vaak bewust gekozen voor een leven zonder zekerheid. Ondernemerschap is 1 groot avontuur! Je hebt waarschijnlijk een einddoel in je hoofd. Dat kan heel rijk worden zijn, of een mooie zaak opbouwen die voortleeft zelfs nadat jij ermee gestopt bent.

Met ondernemerschap gaan zowel successen als tegenslagen gepaard. Een zakelijk succes kan zijn dat je een mooie opdracht binnenhaalt of dat je een prijs krijgt voor je verdiensten. Een tegenslag kan zijn dat je een klant kwijt bent geraakt of dat een waardevol personeelslid weggaat.

Hoe je het ook wendt of keert, als ondernemer ben je bezig met de toekomst en heb je doelen die je wilt bereiken. Om die doelen te bereiken is financiering vaak een must.

Bedrijfsfinanciering nodig in zware tijden

Bedrijfsfinanciering krijgen kan ook in tijden van negatief sentiment lukken.

Geld lenen is een manier om je bedrijf te financieren. Banken zijn tegenwoordig ultra kieskeurig wat betreft zakelijke leningen verstrekken. Toch kun je met een gedegen plan altijd wel financiering krijgen bij een bank. Helaas zullen banken je vrij genadeloos afstraffen als je schulden op je naam hebt staan.

Bedrijfsfinanciering nodig: vermogende particulieren

In zo’n geval zijn er alsnog manieren om aan financiering te komen voor je bedrijf. Er zijn altijd mensen die heel veel geld hebben en die meer rendement zoeken dan die 3,5% die ze op hun spaarrekening krijgen. Deze mensen rentenieren, genieten van het leven en maken zich allang niet meer zorgen over de toekomst. Die tijd hebben zij al gehad!

Om sociaal actief te blijven en omdat ze het simpelweg leuk vinden om iets met ‘de business’ te doen en omdat ze dus altijd in zijn voor een leuk rendement, staan ze altijd open voor een goed idee van een ondernemer zoals jij.

Deze ‘rijken’ brengen naast het geld ook een brok ervaring mee. Dat kan erg handig zijn vooral als je net begint met je bedrijf. Ze weten hoe het is om een bedrijf op te bouwen, te laten groeien en om de toko met veel winst te verzilveren bij een bedrijfsverkoop.

Bedrijfsfinanciering nodig: banken bemiddelen

Diverse banken kunnen je in contact brengen met deze ‘angel investors’. Dit noemen ze vaak bedrijfsfinanciering via eigen vermogen. Eigen vermogen betekent dat een investeerder een belang krijgt in je bedrijf en daarvoor geld neerlegt.

Het voordeel is dat je geen rente hoeft te betalen, dit komt je liquiditeit ten goede. Daarnaast is de investeerder extra gemotiveerd om jouw bedrijf tot een succes te maken, omdat hij daar zelf ook direct beter van wordt door zijn aandelenbelang.